SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Porapaalutukset alkavat niin kutsutussa kolmiossa, viikkotiedote 29/2018

Kansi ja Areena

Porapaalutukset alkavat niin kutsutussa kolmiossa, viikkotiedote 29/2018

13.07.2018 - 12:15

Viikon 29 työt

Ratapihankadun vesihuoltotyöt on tältä erää keskeytetty. Perjantaina 20.7. Ratapihankadulla alkaa ponttiseinän teko porrashuoneita varten. Ratapihan keskellä tehdään pilarimuottien ja raudoituksen asennustöitä sekä pilareiden betonointia. Ratapihan eteläpäädyssä, niin kutsutussa kolmiossa tehdään porapaalutusta aivan kolmion kärjen kohdalla. Koska porapaalutus pitää tehdä jännitekatkossa, se tapahtuu poikkeuksellisesti yöaikaan maanantain ja perjantain välisinä oinä klo 22-07. 

Sorinkadulla jatkuvat porapaalutukset edelleen kolmen porapaalutuskoneen voimin. Sorinkadulla suoritetaan myös anturapohjien tekoa ja anturoiden raudoitustöitä. Ensimmäinen anturavalu tehdään joko perjantaina tai lauantaina (20.7. tai 21.7.). 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20, lukuun ottamatta kolmion kärjen kohdalla tehtäviä porapaalutuksia maanantain ja perjantain välisinä öinä kello 22-07 sekä mahdollisesti lauantaina tehtävää Sorinkadun anturavalua. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella tehdään vaihdekujan ja raiteen viimeistelytöitä. Lisäksi vahvavirtatöitä viimeistellään ratapihalla. Töitä tehdään päivävuorossa eikä niistä aiheudu meluhaittaa.

Maanantain ja perjantain (16.-20.7.) välisinä öinä tehdään porapaalutusta niin kutsutun kolmion kohdalla. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.