SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Pilarimuotteja puretaan jännitekatkon yhteydessä ma-to klo 22-06, viikkotiedote 17/2018

Kansi ja Areena

Pilarimuotteja puretaan jännitekatkon yhteydessä ma-to klo 22-06, viikkotiedote 17/2018

20.04.2018 - 13:30

Viikon 17 työt

Eteläisen kannen porapaalutustyöt jatkuvat edelleen suojaseinän molemmilla puolilla pääratojen vieressä. Ratapihankadun puolella tehdään pilarien muottien purkutyötä samoin kuin seinämuotin purkua.

Sorinkadun puolella alkaa radan suuntaisen ponttiseinän teko tukemaan Sorinparkin kaivantoa. Maankaivuutyöt jatkuvat Sorinkadun puolella. Sorinparkin parkkihallin porapaalutustyöt alkavat Sorinkadun puolella viikolla 18. Tätä varten tehdään porapaalutuksen valmistelutöitä viikolla 17.

Maanantain ja torstain välisinä öinä (ke-to yö on varayö, jos töitä ei saada ma-ke välisinä öinä tehtyä valmiiksi) on jännitekatko klo 22-06, jolloin tehdään pilari- ja seinämuotin purkutyöt. Ratapihankadun puolella on liikennejärjestelyjä maanantaista torstaihin klo 18-02 välisenä aikana. Muut työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Päivällä tehtävistä töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Sähköratamuutostöitä tehdään yhdellä radalla. Lisäksi jatkuvat päällysrakenteen hitsaustyöt. Kaikki ratatyöt tehdään päivätöinä eivätkä ne vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Kuvassa tehdään porapaalutusta ratapihan keskellä.

Viikolla 16 tehtiin seinämuotin tuplaustyötä.

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.