SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / As Oy Wallesmannissa rakennushissin asennusta ja sprinkler-töitä, Ratapihankadulla purkutöitä, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 42/2019

Kansi ja Areena

As Oy Wallesmannissa rakennushissin asennusta ja sprinkler-töitä, Ratapihankadulla purkutöitä, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 42/2019

11.10.2019 - 12:16

Viikon 42 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Ratapihankadulla suoritetaan purkutöitä.

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunussa aloitetaan 4. kerroksen pilari- ja seinäelementtien asennukset sekä 3. kerroksen holvin toisen osan raudoitustyöt. 4. kerroksessa aloitetaan myös holvin toisen osan muottityöt. Vuorossa ovat myös lattiaan tulevan tekniikan asennukset valuun.

Tampereen Monitoimiareena ja areenahotelli
Elementtiasennukset jatkuvat Ratapihankadun puoleisella alueella.

Tampereen Kansi
Kannen työmaan muotti- ja raudoitustyöt sekä porrashuone 3:n maatyöt jatkuvat. Maanantaina 14.10. aloitetaan myös porrashuone 3:n paalujen betonointi.

Kolmio
Seinän vahvistusporaukset sekä raudoitustyöt jatkuvat. 

Sorinkadun puoleinen työmaa
Sorinparkin päälliset parkkihallin teline- ja muottityöt jatkuvat edelleen. Tämän lisäksi käynnissä on edelleen myös raudoitustöitä, maanpaineseinien töitä ja telinetöitä. Tällä viikolla suoritetaan myös Poliisitalon aidan viimeistely sekä maadoitusten maa-asennuksia.

As Oy Wallesmannin 7. kerroksen holvivalu suoritetaan tiistaina 15.10. Lamelliosassa ylimmän kerroksen, eli kattopihan, kuorielementtiasennukset aloitetaan viikon 42 alkupuolella. Väliseinätyöt sekä hionta- ja paikkuutyöt jatkuvat edelleen. Myös IV-työt ovat alkaneet edellisviikolla, ja sprinkler-työt aloitetaan viikon 42 alussa. Maanantaina 14.10. torniosassa suoritetaan ensimmäinen Leca-soran puhallus. Myös Alimak-rakennushissi pystytetään tiistaina 15.10.

Raudoitustöitä.

Liikennejärjestelyt

Sorinsillalla on tehty liikenteen uudelleenjärjestelyjä. Kevyt liikenne on poistunut käytöstä tien eteläisellä puolella ja tie on muutettu yksikaistaiseksi lännestä itään päin. Tien pohjoispuolella on levennetty kevyen liikenteen väylä ja autoliikenne kulkee kahdella kaistalla.

Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Ajoittain Ratapihankadulla tapahtuvien töiden vuoksi toinen ajokaista joudutaan sulkemaan ja liikennettä ohjataan käsin yhtä kaistaa pitkin.
Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä.

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen, joten muistutuksena, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

 Kevyen liikenteen ohje Sorinsillalla.

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Monitoimiareenan ja areenahotellin työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi 

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.