SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kolmiossa tehdään yötöitä ma-to välillä, viikkotiedote 43/2018

Kansi ja Areena

Kolmiossa tehdään yötöitä ma-to välillä, viikkotiedote 43/2018

19.10.2018 - 12:15

Viikon 43 työt

Ratapihankatu
Porapaalutus jatkuu päiväsaikaan Ratapihankadun läheisyydessä Kanslerinrinteen risteyksessä. Ratapihankadun vieressä tehdään porrashuone 1:sen anturan raudoitus- ja betonointitöitä. Lisäksi tehdään maan täyttötöitä. Ratapihankadun alueelle tulevan nosturin valmistelutyöt jatkuvat.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään päiväasaikaan moninaisia rakennustöitä: Pilareita ja tukipalkkeja rakennetaan. Lisäksi tehdään telinetöitä ja kannen tukipalkkien muottitöitä sekä sprinkleraltaan eli varavesialtaan maankaivuutöitä.

Kolmiossa yötöinä tehtävät työt:

  • Maanantain ja tiistain (22.-23.10.) välisenä yönä suoritetaan pilarien raudoitustyötä ja raudoitusten nostoa tukipalkille.
  • Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä (23.-24.10.) pilareita betonoidaan ja tavaraa nostetaan tukipalkille.
  • Keskiviikon ja torstain välisenä yönä (25.-26.10.) tehdään sähköratapylvään siirtotyötä ja telinetöitä Yötöistä voi aiheutua pientä meluhaittaa.   

Sorinkatu
Sorinkadulla tehdään Kannen paalujen betonointitöitä. Lisäksi pohjalaattoja rakennetaan ja betonoidaan.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20 lukuun ottamatta Kolmiossa maanantain ja torstain välisinä öinä suoritettavia töitä, joita tehdään yöaikaan kello 22-06 välillä. Yötöistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa jää tauolle toistaiseksi.

Projekti-insinöörit Terhi Vadén (vas.) ja Milla Kivioja (oik.) työn ääressä. Taustalla näkyy Kannen ja Areenan työmaa Ratapihankadun suuntaan.

Kuvassa syksyistä Sorinkadun puoleista työmaata. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. Tampereen Valtatien varressa olevan kevyen liikenteen väylän levennystyöt jatkuvat.

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.