SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kanslerinsillan teline- ja muottityöt alkavat, viikkotiedote 13/2019

Kansi ja Areena

Kanslerinsillan teline- ja muottityöt alkavat, viikkotiedote 13/2019

22.03.2019 - 12:02

Viikon 13 työt

Ratapihankatu
Ratapihankatu on edelleen suljettuna öisin maanantain ja perjantain välisinä öinä kello 21.00-06.00 (25.-29.3.) elementtipalkkien ja kuorilaattojen nostotyön vuoksi. Liikenne ohjataan kiertotielle. Tämän tiedotteen lopusta löytyvät työmaan yhteystiedot (myös yöaika).

Kanslerinrinsillan teline- ja muottityöt alkavat. Lisäksi alueella suoritetaan pilareiden teline- ja raudoitustöitä sekä pilareiden muotin purkua ja täyttö- sekä telinetöitä.  Myös tukipalkin raudoitustyötä tehdään.  Porrashuone 1 osalta suoritetaan seinien tuplaustyötä. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat sprinkleraltaan eli varavesialtaan vierustäyttötyöt. Yhden seinän osalta on raudoitus saatu valmiiksi ja viikolla aloitetaan tämän seinän osalta tuplaustöitä valua varten. Toisen seinän osalta on raudoitus käynnissä. Alueella suoritetaan myös seinien ja pilareiden tekoa. Myös tukipalkkien yläosien raudoitus on käynnissä. 

Sorinkatu 
Sorinparkin pysäköintilaitoksen seinänvierustäyttötyöt jatkuvat. Lisäksi rakennetaan Sorinkadun puoleista kunnallistekniikkaa ja tehdään eteläisen tukimuurin anturatöitä. Teline- ja muottityöt ovat myös käynnissä.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt ma-pe välisinä öinä. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kuvassa Kannen raudoitusta.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.