SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kanslerinsillan porapaalutus alkaa tiistaina 29.1., viikkotiedote 05/2019

Kansi ja Areena

Kanslerinsillan porapaalutus alkaa tiistaina 29.1., viikkotiedote 05/2019

25.01.2019 - 12:45

Viikon 05 työt

Ratapihankatu
Kanslerinsillan porapaalutus alkaa tiistaina 29.1. ja se kestää arviolta kolme päivää. Paalutus tehdään Kanslerinrinteen kohdalla ja se aiheuttaa melu- ja tärinähaittaa. Töitä tehdään arkipäivisin kello 7-20. Kanslerinsillan maankaivuutyöt jatkuvat. Lisäksi tehdään edelleen alustäyttöjä. Ratapihankadun vieressä tehdään myös seinän ja pilarien raudoitusta ja muottitöitä. Porrashuone 1 anturaa raudoitetaan. 

Kannen elementtejä ja kuorilaattoja asennetaan edelleen maanantain ja perjantain välisinä öinä, jonka vuoksi Ratapihankatu on suljettuna välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21-06. Liikenne siirretään kiertotielle.  

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat sprinkleraltaan eli varavesialtaan raudoitus- ja muottityöt, myös betonointia tehdään sään niin salliessa. Alueella jatkuvat teline- ja muottityöt sekä tukipalkin raudoitustyöt.

Sorinkatu
Sorinkadulla jatkuvat edelleen Sorinparkin pysäköintilaitoksen rungon rakennustyöt. Lisäksi tehdään telineitä sekä suoritetaan Sorinparkin seinänvierustäyttötöitä. 

Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla tehdään täyttötöitä ja pohjalaattoja sekä pohjaviemäreitä. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21-06. Töistä aiheutuu meluhaittaa. Lisäksi Kanslerinsillan porapaalutustöistä aiheutuu tärinähaittaa.

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Tampereen Kansi esittäytyy uudessa vierailijakeskus Visit Centerissä
– tervetuloa tutustumaan la 26.1 klo 10-15

Torni-hotellin vieressä sijaitsevaan vanhaan ja tunnelmalliseen veturihalliin rakennettu Tampereen Kansi Visit Center tarjoaa tamperelaisille ja muille hankkeesta kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua alueeseen jo nyt. Vierailijakeskuksessa esittäytyvät Tampereen Kannen toimijat ja kumppanit ja siellä  järjestetään kumppanitapaamisia, esittelytilaisuuksia sekä elämyksellisiä tapahtumia ja yleisöpäiviä. Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan vierailijakeskukseen heti tuoreeltaan lauantaina 26.1. klo 10–15, jolloin Visit Centerissä vietetään avointen ovien päivää. Tampereen Kansi Visit Center avattiin torstaina 24.1.  

Tampereen Kannen valmista kokonaisuutta ja ulkoasua voi ihailla vierailijakeskuksen edustalla, jonne on pystytetty vaikuttava mallinnus tulevasta alueesta. Yli 15 metriä leveä ja seitsemän metriä korkea, teräksestä valmistettu näköismalli Tampereen Kannen kokonaisuudesta on uutta koko Suomessa.

Vierailijakeskuksessa vietetään avointen ovien päivää lauantaina 26.1. klo 10-15.

Tampereen Kannen yli 15 metriä leveä ja seitsemän metriä korkea näköismalli sijaitsee vierailijakeskuksen edustalla. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä 
p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/