SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kanslerinsillan maatuen muotti- ja raudoitustyöt alkavat, viikkotiedote 06/2019

Kansi ja Areena

Kanslerinsillan maatuen muotti- ja raudoitustyöt alkavat, viikkotiedote 06/2019

01.02.2019 - 12:45

Viikon 06 työt

Ratapihankatu
Kanslerinsillan maankaivuutyöt on saatu tältä erää päätökseen ja nyt jatketaan sillan paalujen betonoinnilla ja porapaalujen valulla. Kanslerinsillan maatuen muotti- ja raudoitustyöt alkavat. Ratapihankadulla tehdään myös nosturin pohjien valmistelutyötä. Porrashuone 1 osalta suoritetaan anturoiden raudoitusta ja betonointia. Porrashuone 2 osalta tehdään muotti- ja raudoitustyötä. Ratapihankadun vieressä tehdään myös seinän tuplausta ja betonointia sekä rakennetaan pilareita. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa rakennetaan sprinkleraltaan eli varavesialtaan seiniä. Alueella jatkuvat tukipalkkien teline- ja raudoitustyöt. 

Sorinkatu
Sorinparkin pysäköintilaitoksen seinänvierustäyttötyöt jatkuvat. Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla tehdään Wallesmannin Tornin laatan muotti- ja raudoitustyötä.  Wallesmannin paikallavaluosuuksien täyttötyöt ja pohjaviemärit valmistuvat. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Töistä aiheutuu meluhaittaa.

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa rakennetaan sprinklerallasta.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.