SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kanslerinsillalla ja Kanslerinrinteessä asfaltointia, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 44/2019

Kansi ja Areena

Kanslerinsillalla ja Kanslerinrinteessä asfaltointia, yölliset elementtien nostotyöt jatkuvat, viikkotiedote 44/2019

25.10.2019 - 13:00

Viikon 44 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Kanslerinsiltaa ja Kanslerinrinnettä asfaltoidaan. Työ ei vaikuta liikenteeseen.

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunussa aloitetaan 5. kerroksen elementtiasennukset sekä 5. kerroksen lamelliosan muottityöt.

Tampereen Monitoimiareena ja areenahotelli
Elementtiasennukset jatkuvat Ratapihankadun puoleisella alueella.

Tampereen Kansi
Kannen työmaan muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat. 

Kolmio
Kolmiossa muottityöt, seinien vahvistusporaukset sekä raudoitustyöt jatkuvat.

Sorinkadun puoleinen työmaa
Sorinparkin päällä suoritetaan teline- ja muottitöitä. Tämän lisäksi käynnissä on edelleen myös raudoitustöitä, maanpaineseinien töitä ja telinetöitä. 

As Oy Wallesmannin torniosan 9. kerroksessa käynnissä ovat elementtiasennukset. Lamelliosan ylimmän kerroksen, eli kattopihan, kuorielementtiasennukset valmistuvat tällä viikolla. Tämän jälkeen alkavat lamellin vesikattotyöt. Myös väliseinätyöt, ikkuna-asennukset sekä hionta- ja paikkuutyöt jatkuvat. Käytävien ja asuntojen tekniikka-asennukset etenevät 3. kerroksessa.

Liikennejärjestelyt

Sorinsillalla on tehty liikenteen uudelleenjärjestelyjä. Kevyt liikenne on poistunut käytöstä tien eteläisellä puolella ja tie on muutettu yksikaistaiseksi lännestä itään päin. Tien pohjoispuolella on levennetty kevyen liikenteen väylä ja autoliikenne kulkee kahdella kaistalla.

Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Ajoittain Ratapihankadulla tapahtuvien töiden vuoksi toinen ajokaista joudutaan sulkemaan ja liikennettä ohjataan käsin yhtä kaistaa pitkin.

Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä Neulakatu 3:n kiinteistön ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen kohdalta on siirretty pohjoiseen väliaikaiselle reitille kevyen liikenteen turvaamiseksi ja liikenteen sujuvoittamiseksi.

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen, joten muistutuksena, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Kevyen liikenteen opaskartta Sorinsillalla.

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Monitoimiareenan ja areenahotellin työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi

Kannen työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.