SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kansi ja areena työmaan työmaatiedote viikko 17

Kansi ja Areena

Kansi ja areena työmaan työmaatiedote viikko 17

23.04.2021 - 13:04

Areenalla ja hotellilla sisävaiheen työt jatkuvat

 

Viikon 17 työt

 

Ratapihankadun puoleinen työmaa

 

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunussa käynnissä ovat sisävaiheen tarkastukset, talotekniikan toimintakokeet valmistuu.  Piha-alueella pihatyöt käynnissä.

 

Tampereen Kansi

Kannen alapuolella ei tällä hetkellä työvaiheita käynnissä. Kannen päällä tehdään pihatöitä ja Kansikujan portaikon kaideasenukset ja ilmastointikuilun graniittiverhoustyöt.

 

Tampereen Monitoimiareena ja Areenahotelli

Rakennuksen julkisivuverhouksen asennukset jatkuvat. Areenassa maalaustyöt, laatoitustyöt sekä lattioiden akryylipinnoituksia käynnissä. Hotellissa matto asennukset, oviasennukset sekä kalusteasennukset käynnissä. Alakattotyöt sekä maalaustyöt. Areenahotellissa talotekniset työt kerroksissa ja teknisissä tiloissa.

 

Harjoitushalli

Harjoitushallissa levyseinä- sekä tasoitus- ja maalaustyöt sekä jääradantyöt käynnissä.

 

Sorinkadun puoleinen työmaa

 

Tampereen Kannen Opaali ja pysäköinti

As Oy Tampereen Kannen Opaalissa torniosan 9. kerroksen runkotyöt sekä lamelliosan ilmanvaihtokonehuoneen teräsrungon asennus ja tuulipilarien asennukset käynnissä. Julkisivutyöt jatkuu.

 

Näkymä työmaan livekamerasta 22.4.2021

 

Liikennejärjestelyt

Sorin silta
Kalevantien eteläreunan yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä on poistettu Sorin sillalla käytöstä ja pohjoisreunan yhdistettyä väylää on levennetty tilapäisesti, jotta vilkkaalle jalankululle ja pyöräilylle saataisiin enemmän tilaa. Toinen itään menevistä ajokaistoista on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Ratapihankatu välillä Kanslerinrinne – Åkerlundinkatu
Ratapihankadun itäreunan eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie on poistettu osittain käytöstä välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. Turvallisuussyiden takia Ratapihankadun tällä osuudella ei voida sallia läpikulkevaa pyöräilyä eikä jalankulkua. Tilalla on kiertotie Åkerlundinkadun – Pinninkadun ja yliopiston alueen läpikulkeva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä.

Moottoriajoneuvoliikenne on siirretty välillä Sorin silta – Kanslerinne itäreunan osalta pyörätielle ja kiinteistöön kävellen liikkuville on varattu kapea reitti välille Sorin silta -Technopoliksen pysäköintihalli. Huom. Pysäköintihallista ulos ajavat autot joutuvat osin tälle kävelijöiden väylälle, jotta saavat näköyhteyden kadulle. Sekä kävelijöiltä että autoilijoilta odotetaan tarkkaavaisuutta, varovaisuutta ja muiden väylällä liikkujien huomioimista.

Kanslerinrinteen liittymän liikennevalot on purettu työnaikaisesti käytöstä. Tilalle on toteutettu työnaikainen kiertoliittymä.

Ratapihankatu joudutaan ajoittain sulkemaan turvallisuussyistä Ratapihankadulla tehtävien työvaiheiden vuoksi. Koko katu suljetaan vain ruuhka-aikojen ulkopuolella yöaikaan tai viikonloppuisin.

Technopoliksen yhteydet jalankulkijoille ja pyöräilijöille
Kanslerinrinteen länsireunan yhteys käytössä välillä Kalevantie – Kanslerin silta. Itäreuna käytössä välillä Kalevantie – Ratapihankatu.

Kalevantien vieressä olevat portaat ovat käytössä.

Åkerlundinkadulta on yhteys Ratapihankadun pysäköintihallille asti.

Technopolikseen on A- ja B-talon välin portaisiin Kanslerinrinteestä asennettu pyöräkouru, jotta kiinteistön käyttäjät voivat taluttaa pyöränsä pysäköintihalliin.

Naulakatu
Tampereen valtatien pohjoispuolella sijaitseva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä Naulakadun ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen väliltä on siirretty pohjoisemmaksi, jotta pihaan kääntyvien ja pihasta tulevien moottoriajoneuvojen kuljettajilla on paremmat mahdollisuudet havaita idästä ja lännestä tulvat jalankulkijat ja pyöräilijät. Muutoksella halutaan parantaa erityisesti keskustan suunnasta tulevien pyöräilijöiden turvallisuutta.

Tampereen Kannen ja areenan rakennusten valmistuttua vuosina 2021 ja 2022 palautuvat jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt ennalleen, mikäli mahdollisen pohjoiskannen rakennustyöt tai muut työt eivät aiheuta muutoksia liikennejärjestelyihin. Pahoittelemme kulkureittien muutoksista aiheutuvia häiriöitä.

Kevyen liikenteen opaskartta.

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt

Monitoimiareena ja areenahotelli:

Projektipäällikkö Mika Majaniemi, p. 050 5919110, mika.majaniemi@srv.fi   

Työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi

Topaasi & Kruunu: Työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi

Opaali: Työmaapäällikkö Pasi Viljanen, p. 040 7047350 pasi.viljanen@srv.fi

Kansi: Projektipäällikkö Jenni Ala-Mantila, p. 040 5359 512, jenni.ala-mantila@srv.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/ 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit  tämän hetkisen suunnitelman mukaan vuonna 2024.

 

SEURAAVA TYÖMAATIEDOTE JULKAISTAAN PERJANTAINA 7.5.2021

 

 

 

 

 

Tilaa uutiset

Tilaa työmaauutiset omaan sähköpostiisi.

Sähköpostiosoite