SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kannen ja Areenan työmaa hiljenee pääsiäisen viettoon, työt jatkuvat 3.4., viikkotiedote 14/2018

Kansi ja Areena

Kannen ja Areenan työmaa hiljenee pääsiäisen viettoon, työt jatkuvat 3.4., viikkotiedote 14/2018

29.03.2018 - 13:00

Viikon 14 työt

Eteläisen kannen pilarien raudoitus- ja muottityöt jatkuvat Ratapihankadun puolella radan varressa. Lisäksi pilareita valetaan. Ratapihankadun puolella radan varressa tehdään myös rakenteiden porapaalujen raudoitus- ja valutöitä. Ratapihankadun puoleisen rakennuksen (rakennus 2) seinän muotti- ja raudoitustyöt ovat käynnistyneet. Porapaalutukset jatkuvat Sorinkadun puolella pääradan vieressä sekä ratapihan keskellä raiteen 52 ja Vaihdekujan välissä. Sorinkadulla tehdään maankaivuutöitä samoin kuin Ratapihankadun puolella.

Ratapihankadun puolella tehtäviä rakennuksen seinän muotti- ja raudoitustöitä tehdään myös yöaikaan, tiistain ja perjantain välisinä öinä. Muut työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Päivällä tehtävistä töistä saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa.

Radan massanvaihto- ja päällysrakennetöitä tehdään Ratapihankadun puolella päivätyönä. Töistä ei aiheudu meluhaittaa, eivätkä ne vaikuta henkilöjunien aikatauluihin.

Kannen ja Areenan työmaa hiljenee pääsiäisen viettoon torstaina, työt jatkuvat tiistaina 3.4.  

Liikennejärjestelyt
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Kevyen liikenteen työnaikaiset järjestelyt Tampereen Valtatien varressa on purettu toistaiseksi.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle murskepintaisena. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla on otettu pysäköintikaistat ja kevyen liikenteen väylä pois käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. 

 

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.