SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Kannen elementtien nostotyöt jatkuvat yöaikaan, viikkotiedote 02/2019

Kansi ja Areena

Kannen elementtien nostotyöt jatkuvat yöaikaan, viikkotiedote 02/2019

04.01.2019 - 12:15

Viikon 02 työt

Ratapihankatu
Kannen elementtien nostot jatkuvat maanantaina 7.1. ja työ tuo rajoituksia Ratapihankadun käyttöön. Ratapihankatu on suljettuna yöaikaan toistaiseksi välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21-06. Liikenne siirretään kiertotielle.  Tämän tiedotteen lopusta löytyvät työmaan yhteystiedot (myös yöaika). 

Kanslerinsillan rakentaminen aloitetaan maankaivuutöillä. Kanslerinsilta on kokonaan uusi yhteys tulevalle Kansi-Areenalle, yhteys alkaa Technopoliksen nykyisen liittymäalueen kohdalta. Yhteys on tarkoitettu Kansi-Areenan/hotellin huoltoajoa ja tapahtumaliikennettä varten. Alueella jatketaan päiväsaikaan porrashuone 2 runkomelueristeen asennustöitä. Rakennus 2 osalta suoritetaan laatan raudoitusta. Ratapihankadun vieressä tehdään seinän raudoitustöitä. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa jatkuvat sprinkleraltaan eli varavesialtaan seinien raudoitustyöt. Lisäksi tehdään pilarien raudoitusta, tuplausta ja betonointia. Alueella jatkuvat myös teline- ja muottityöt sekä tukipalkkien muotin purkutyöt sekä raudoitus- ja muottityöt. 

Sorinkatu
Sorinkadulla jatkuvat Sorinparkin pysäköintilaitoksen rungon rakennustyöt. Lisäksi tehdään pilareiden muotitus- ja betonointitöitä sekä Sorinparkin seinänvierustäyttötöitä. 

Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla suoritetaan täyttö- ja putkitöitä.  

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21.00 – 06.  Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kannen Ratapihankadun puoleisella työmaalla jatkuvat elementtien yöaikaiset nostotyöt. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä nostotöistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä 
p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.