SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Julkisivutyöt ja areenan kattoristikoiden asennukset jatkuvat, viikkotiedote 31/2020

Kansi ja Areena

Julkisivutyöt ja areenan kattoristikoiden asennukset jatkuvat, viikkotiedote 31/2020

24.07.2020 - 12:05

Viikon 31 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun julkisivutyöt, väliseinä- ja talotekniset työt, vesikatto- ja räystästyöt, tasoitus- ja maalaustyöt, märkätilojen laatoitustyöt sekä lattiatasoitustyöt jatkuvat. Myös 2. kerroksen alakattotyöt, hissiasennukset lamelliosassa sekä torniosan teräsrakenne- ja vesikattotyöt jatkuvat.

Tampereen Kansi
Kannen alapuolella tehdään yöaikaan sähköratatöitä sekä sprinklerasennustöitä. Muotin purkutyöt jatkuvat Kannen eteläreunalla. Sorinahteen sillan vahvistustyöt jatkuvat.

Tampereen Monitoimiareena ja Areenahotelli
Elementtiasennukset jatkuvat koko areenan ja hotellin alueella. Julkisivutyöt jatkuvat Ratapihankadun puolella sekä areenan länsi- ja pohjoislaidoilla. Areenan kattoristikoiden asennus jatkuu.

Harjoitushalli
Areenan viemäreiden rakentaminen jatkuu. Harjoitushallilla on käynnissä perustusten maatöitä, muotti- ja raudoitustöitä sekä valutöitä.

Sorinkadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Opaali ja pysäköinti
Muotin purkutyöt sekä As Oy Tampereen Opaalin viemäreiden rakennustyöt jatkuvat. Porraskuilun paalulaatan ja maanvaraisten perustusten maatyöt jatkuvat Opaalilla. Myös parkkihallin rungon viimeistelytyöt jatkuvat.

As Oy Tampereen Wallesmanni
As Oy Tampereen Wallesmannissa laatoitustyöt, lattian pinnoitustyöt, parvekelasitukset, alakattoasennukset, metalli-oviasennukset sekä paneelikattojen asennustyöt jatkuvat. Käynnissä ovat myös hissi-, tekniikka- ja kalusteasennukset sekä porraskaideasennukset. Asuntojen puuoviasennukset jatkuvat. Tasoite- ja maalaustyöt valmistuvat asuntojen osalta ja jatkuvat yleisissä tiloissa.


Kuva työmaan livekamerasta 24.7.2020

Liikennejärjestelyt

Sorin silta
Kalevantien eteläreunan yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä on poistettu Sorin sillalla käytöstä ja pohjoisreunan yhdistettyä väylää on levennetty tilapäisesti, jotta vilkkaalle jalankululle ja pyöräilylle saataisiin enemmän tilaa. Toinen itään menevistä ajokaistoista on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Ratapihankatu välillä Kanslerinrinne – Åkerlundinkatu
Ratapihankadun itäreunan eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie on poistettu osittain käytöstä välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. Turvallisuussyiden takia Ratapihankadun tällä osuudella ei voida sallia läpikulkevaa pyöräilyä eikä jalankulkua. Tilalla on kiertotie Åkerlundinkadun – Pinninkadun ja yliopiston alueen läpikulkeva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä.

Moottoriajoneuvoliikenne on siirretty välillä Sorin silta – Kanslerinne itäreunan osalta pyörätielle ja kiinteistöön kävellen liikkuville on varattu kapea reitti välille Sorin silta -Technopoliksen pysäköintihalli. Huom. Pysäköintihallista ulos ajavat autot joutuvat osin tälle kävelijöiden väylälle, jotta saavat näköyhteyden kadulle. Sekä kävelijöiltä että autoilijoilta odotetaan tarkkaavaisuutta, varovaisuutta ja muiden väylällä liikkujien huomioimista.

Kanslerinrinteen liittymän liikennevalot on purettu työnaikaisesti käytöstä. Tilalle on toteutettu työnaikainen kiertoliittymä.

Ratapihankatu joudutaan ajoittain sulkemaan turvallisuussyistä Ratapihankadulla tehtävien työvaiheiden vuoksi. Koko katu suljetaan vain ruuhka-aikojen ulkopuolella yöaikaan tai viikonloppuisin.

Technopoliksen yhteydet jalankulkijoille ja pyöräilijöille
Kanslerinrinteen länsireunan yhteys käytössä välillä Kalevantie – Kanslerin silta. Itäreuna käytössä välillä Kalevantie – Ratapihankatu.

Kalevantien vieressä olevat portaat ovat käytössä.

Åkerlundinkadulta on yhteys Ratapihankadun pysäköintihallille asti.
Technopolikseen on A- ja B-talon välin portaisiin Kanslerinrinteestä asennettu pyöräkouru, jotta kiinteistön käyttäjät voivat taluttaa pyöränsä pysäköintihalliin.

Sorinkatu
Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintiruudut ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Moottoriajoneuvoliikenteen läpiajo kadulla on kielletty vuoden 2020 loppuun asti.

Naulakatu
Tampereen valtatien pohjoispuolella sijaitseva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä Naulakadun ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen väliltä on siirretty pohjoisemmaksi, jotta pihaan kääntyvien ja pihasta tulevien moottoriajoneuvojen kuljettajilla on paremmat mahdollisuudet havaita idästä ja lännestä tulvat jalankulkijat ja pyöräilijät. Muutoksella halutaan parantaa erityisesti keskustan suunnasta tulevien pyöräilijöiden turvallisuutta.

Tampereen Kannen ja areenan rakennusten valmistuttua vuosina 2021 ja 2022 palautuvat jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt ennalleen, mikäli mahdollisen pohjoiskannen rakennustyöt tai muut työt eivät aiheuta muutoksia liikennejärjestelyihin. Pahoittelemme kulkureittien muutoksista aiheutuvia häiriöitä.


Kevyen liikenteen opaskartta.

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Mika Majaniemi, p. 050 5919110, mika.majaniemi@srv.fi   
Monitoimiareenan ja areenahotellin työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi

Kannen työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Jenni Ala-Mantila, p. 040 5359 512, jenni.ala-mantila@srv.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/ 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.

Havainnekuva