SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Harjoitushallin rakentaminen on alkanut, pääradalla yöaikaan sepelöinti-, viimeistely- ja purkutöitä, viikkotiedote 22/2020

Kansi ja Areena

Harjoitushallin rakentaminen on alkanut, pääradalla yöaikaan sepelöinti-, viimeistely- ja purkutöitä, viikkotiedote 22/2020

22.05.2020 - 11:54

Viikon 22 työt

Ratapihankadun puoleinen työmaa

Tampereen Kannen Topaasi & Kruunu / Ratapihankadun pohjoisosa
Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun viimeinen betoniholvi on valettu ja kaikki betonielementit asennettu. Julkisivutyöt, väliseinä- ja talotekniset työt sekä vesikatto- ja räystästyöt jatkuvat. Tasoitus- ja maalaustyöt, märkätilojen laatoitustyöt sekä lattiatasoitustyöt alkavat. Hissiasennukset ovat alkaneet lamelliosassa.

Tampereen Kansi
Kannen työmaan muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat. Sorinahteen sillan reunan purkutyöt jatkuvat. Yöaikaan pääradalla suoritetaan sepelöinti-, viimeistely- ja purkutöitä.

Tampereen monitoimiareena ja areenahotelli
Elementtiasennukset jatkuvat Ratapihankadun puoleisella alueella sekä Areenan pohjois- ja länsilaidoilla. Julkisivutyöt jatkuvat Ratapihankadun puolella ja Areenan länsilaidalla.

Kolmio
Areenan maanalaisen LVI:n rakentaminen jatkuu. Harjoitushallin perustusten muotti- ja raudoitustyöt alkavat. Kanslerinrinteellä tehdään kiveystöitä.

Sorinkadun puoleinen työmaa
Sorinparkin viimeistelytyöt jatkuvat. Käynnissä on myös muottien ja telineiden purkutöitä.

As Oy Tampereen Wallesmannissa tasoite-, ja maalaustyöt, laatoitustyöt, lattian pinnoitustyöt, parvekelasitukset, alakattoasennukset, metallioviasennukset sekä paneelikattojen asennustyöt jatkuvat. Käynnissä ovat myös hissi-, tekniikka- ja kalusteasennukset, julkisivusaumaukset sekä torniosan vesikattotyöt.


Kuva työmaan livekamerasta 20.5.2020

 

Liikennejärjestelyt

Sorin silta
Kalevantien eteläreunan yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä on poistettu Sorin sillalla käytöstä ja pohjoisreunan yhdistettyä väylää on levennetty tilapäisesti, jotta vilkkaalle jalankululle ja pyöräilylle saataisiin enemmän tilaa. Toinen itään menevistä ajokaistoista on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Ratapihankatu välillä Kanslerinrinne – Åkerlundinkatu
Ratapihankadun itäreunan eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie on poistettu osittain käytöstä välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. Turvallisuussyiden takia Ratapihankadun tällä osuudella ei voida sallia läpikulkevaa pyöräilyä eikä jalankulkua. Tilalla on kiertotie Åkerlundinkadun – Pinninkadun ja yliopiston alueen läpikulkeva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä.

Moottoriajoneuvoliikenne on siirretty välillä Sorin silta – Kanslerinne itäreunan osalta pyörätielle ja kiinteistöön kävellen liikkuville on varattu kapea reitti välille Sorin silta -Technopoliksen pysäköintihalli. Huom. Pysäköintihallista ulos ajavat autot joutuvat osin tälle kävelijöiden väylälle, jotta saavat näköyhteyden kadulle. Sekä kävelijöiltä että autoilijoilta odotetaan tarkkaavaisuutta, varovaisuutta ja muiden väylällä liikkujien huomioimista.

Kanslerinrinteen liittymän liikennevalot on purettu työnaikaisesti käytöstä. Tilalle on toteutettu työnaikainen kiertoliittymä.

Ratapihankatu joudutaan ajoittain sulkemaan turvallisuussyistä Ratapihankadulla tehtävien työvaiheiden vuoksi. Koko katu suljetaan vain ruuhka-aikojen ulkopuolella yöaikaan tai viikonloppuisin.

Technopoliksen yhteydet jalankulkijoille ja pyöräilijöille
Kanslerinrinteen länsireunan yhteys käytössä välillä Kalevantie – Kanslerin silta. Itäreuna käytössä välillä Kalevantie – Ratapihankatu.

Kalevantien vieressä olevat portaat ovat käytössä.

Åkerlundinkadulta on yhteys Ratapihankadun pysäköintihallille asti.
Technopolikseen on A- ja B-talon välin portaisiin Kanslerinrinteestä asennettu pyöräkouru, jotta kiinteistön käyttäjät voivat taluttaa pyöränsä pysäköintihalliin.

Sorinkatu
Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintiruudut ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Moottoriajoneuvoliikenteen läpiajo kadulla on kielletty vuoden 2020 loppuun asti.

Naulakatu
Tampereen valtatien pohjoispuolella sijaitseva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä Naulakadun ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen väliltä on siirretty pohjoisemmaksi, jotta pihaan kääntyvien ja pihasta tulevien moottoriajoneuvojen kuljettajilla on paremmat mahdollisuudet havaita idästä ja lännestä tulvat jalankulkijat ja pyöräilijät. Muutoksella halutaan parantaa erityisesti keskustan suunnasta tulevien pyöräilijöiden turvallisuutta.
Tampereen Kannen ja areenan rakennusten valmistuttua vuosina 2021 ja 2022 palautuvat jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt ennalleen, mikäli mahdollisen pohjoiskannen rakennustyöt tai muut työt eivät aiheuta muutoksia liikennejärjestelyihin. Pahoittelemme kulkureittien muutoksista aiheutuvia häiriöitä.


Kevyen liikenteen opaskartta

 

Työmaan yhteystiedot

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Mika Majaniemi, p. 050 5919110, mika.majaniemi@srv.fi   
Monitoimiareenan ja areenahotellin työmaapäällikkö Olli Räisänen, p. 0400 498 547, olli.raisanen@srv.fi
Topaasin työmaapäällikkö Teemu Salminen, p. 040 685 6285, teemu.salminen@srv.fi 

Kannen työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/  

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.