SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Elementtikuljetuksia yöaikaan – lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen valtatiellä, viikkotiedote 17/2019

Kansi ja Areena

Elementtikuljetuksia yöaikaan – lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen valtatiellä, viikkotiedote 17/2019

18.04.2019 - 12:10

Viikon 17 työt

Ratapihankatu
Kanslerinsillan muottityöt jatkuvat.  Rakennus 2 osalta tehdään muottitöitä, varustelua ja betonointia. Lisäksi A-lohkossa suoritetaan raudoitustöitä. Nostureiden porapaalutus Ratapihankadulla ja Sorinkadulla aiheuttaa viikon aikana melua ja tärinää. Porrashuone 1:ssä tehdään muotin purkua ja porrashuone 2:ssa raudoitustöitä. Alueella suoritetaan lisäksi tukipalkin betonointitöitä.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään maanantain ja perjantain välisinä öinä elementtien ja kuorilaattojen nostotöitä vaihdekujan päälle. Elementtikuljetukset aiheuttavat Tampereen Valtatien liikenteelle lyhyitä, maksimissaan kahden minuutin pysäytyksiä yöaikaan. Lisäksi alueella tehdään jälkivalettavien palkkien vastaanotto- ja muottitöitä. 

Sorinkatu 
Nostureiden porapaalutus aiheuttaa viikon aikana melua ja tärinää Ratapihankadun lisäksi myös Sorinkadun puolella. Alueella jatkuu myös kunnallistekniikan rakentaminen. Lisäksi tehdään muotin purkutöitä ja tukipalkin tuplaustyötä. Alueen eteläisessä päädyssä tehdään väestönsuojan holvivalua alkuviikosta. Väestönsuojan elementtiasennukset jatkuvat tiistaina 23.4. rakennuksen pohjoispäässä -1. kerroksessa. Sorinkadun varressa jatkuvat täyttötyöt ja myös vedeneristys- ja lämmöneristystyöt jatkuvat. 

Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin työmaalla jatkuvat seinänvierustäyttötyöt.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Töistä aiheutuu meluhaittaa. Ratapihankadulla ja Sorinkadulla tehdään yötöitä ma-ke välisinä öinä, jotka aiheuttavat melu- ja tärinähaittaa. Kolmiossa tehtävät yöaikaiset elementtien nostotyöt aiheuttavat lyhyitä liikenteen pysätyksiä Tampereen Valtatielle. 

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Kuvassa tukipalkkien telineitä ja asennettuja elementtipalkkeja kolmion kärjessä. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.   

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.