SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Elementtien nostotyöt jatkuvat, torninosturi 3:n perustus valmistuu, 24/2019

Kansi ja Areena

Elementtien nostotyöt jatkuvat, torninosturi 3:n perustus valmistuu, 24/2019

07.06.2019 - 11:31

Viikon 24 työt

Ratapihankatu
Ratapihankadulla C-lohkon kansilaatan raudoitus- ja muottityöt jatkuvat. Porrashuone 1:ssä suoritetaan teline- ja muottitöitä ja porrashuone 2:ssa eristys- ja täyttötöitä. Ratapihankadun vesihuoltotyöt jatkuvat jälleen tauon jälkeen. Kanslerinsillalla tehdään lisäksi täyttötöitä.
 
Kolmio
T12 E-lohkolla suoritetaan teline- ja muottitöitä. T5 C-lohkolla välipalkkien muotti- ja telinetyöt jatkuvat. T8 E-lohkon paaluja raudoitetaan. Kannella tehdään tukipalkkien yläosien muottitöitä. Myös yölliset elementtien nostotyöt ja muottityöt jatkuvat, mistä aiheutuu lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen Valtatielle.
 
Sorinkatu 
Sorinkadun parkkitalon rungon ylimpien pilareiden rakentaminen jatkuu.
 
Sorinkadun varteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin lamelliosan elementtiasennukset jatkuvat 1. kerroksessa. Tämän lisäksi lamelliosan 1. kerroksessa aloitetaan holvimuottiasennus. Myös Wallesmannin seinänvierustäytöt jatkuvat.
 
Torniosan väestönsuojien elementtiasennukset jatkuvat Sorinkadun eteläpäässä -1. kerroksessa.
 
Torninosturi 3:n perustus valmistuu.

Kuvassa raudoitustöitä Kannella

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu. 
 
Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.
 
Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä. 
Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan. 
 
Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
 

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 
 

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.