SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Elementtien nostotyöt jatkuvat, Tampereen Kansi Visit Centerissä avoimet ovet 11.5. klo 11–14, viikkotiedote 20/2019

Kansi ja Areena

Elementtien nostotyöt jatkuvat, Tampereen Kansi Visit Centerissä avoimet ovet 11.5. klo 11–14, viikkotiedote 20/2019

10.05.2019 - 11:28

Viikon 20 työt

Ratapihankatu

Kanslerinsillan sekä porrashuone 2:n muottityöt jatkuvat. Keskiviikkona tehdään porrashuone 2:n betonointi ja torstaina Kanslerinsillan betonointi. Kannen A- ja C-lohkon raudoitus ja muottityöt jatkuvat.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa elementtien nostotyöt jatkuvat öisin. Nostotyöt aiheuttavat lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen Valtatielle.

Sorinkatu
Väestönsuojien elementtiasennukset ja lohkojen (7, 8, 9, 10) raudoitustyöt jatkuvat tontin pohjoispäässä kerroksessa -1. Loppuviikosta tehdään betonivalutyöt kerroksen -1 väestönsuojan lohkoissa 8 ja 9. Parkkitalon rungon rakentaminen jatkuu.

Tampereen Kannen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin torninostureiden paalutus on tehty ja ensi viikolla paaluja valetaan. Paalujen päälle tulevan torninosturin teräsbetonisen anturan muottityöt alkavat.

Kansikujalla tehdään Sorinkadulta Kannelle nousevien portaiden anturoita. Lisäksi alueella tehdään edelleen täyttö- ja vedeneristystöitä ja hulevesilinjan rakentaminen jatkuu.

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Töistä aiheutuu meluhaittaa. Kolmiossa tehtävät yöaikaiset elementtien nostotyöt aiheuttavat lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen Valtatielle. Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Laudoitus- ja betonointitöitä työmaan eteläkärjessä.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Avoimet ovet Tampereen Kansi Visit Centerissä 11.5. klo 11–14

Tampereen Kansi Visit Centerissä (Vanha veturitalli Torni-hotellin vieressä, Åkerlundinkatu 16) vietetään lauantaina 11.5. avoimia ovia kello 11–14. Yleisöpäivässä on paikalla Tampereen Kannen upea kumppanijoukko ja tarjolla ilmaista ohjelmaa koko perheelle. Tervetuloa!

  • Ilves ja Tappara arpovat paikan päällä erikoispelipaidat: #75 Teemu Lepaus ja #37 Elias Fälth
  • Lapland Hotels vie kävijät virtuaalimatkalle Lapin lumoon
  • Lippu.fi arpoo viisi lippulahjakorttia, jotka onnelliset voittajat voivat hyödyntää vaikkapa Tampere areenan tapahtumissa syksyllä 2021
  • Hartwall tarjoilee kävijöille trendikkäitä ja raikkaita mocktaileja
  • NoHo Partnersin Royal Bakery tuo myyntiin ja maistatukseen ihania leipomoherkkuja
  • SRV:n asuntomyynti esittelee Kannen Topaasia, Espanrantaa, Pyhärantaa ja Wallesmannia virtuaalisesti

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.