SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Elementtien nostotyöt jatkuvat, Sorinsillalla liikenteen uudelleenjärjestelyjä, As Oy Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun 1. kerroksen pystyrakenteiden teko alkaa 29/2019

Kansi ja Areena

Elementtien nostotyöt jatkuvat, Sorinsillalla liikenteen uudelleenjärjestelyjä, As Oy Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun 1. kerroksen pystyrakenteiden teko alkaa 29/2019

12.07.2019 - 12:30

Viikon 29 työt 

Ratapihankatu
Porrashuone 1:ssä tehdään muotin tuplaustöitä ja porrashuone 2:n raudoitustyöt jatkuvat edelleen. Myös paikallavaluosion muottityöt jatkuvat tällä viikolla. 

Kannella suoritetaan muotti- ja raudoitustöitä ja Kanslerinsillalla eristystöitä. Kaukokylmän ja -lämmön rakentaminen aloitetaan tällä viikolla.

As Oy Tampereen Kannen Topaasi & Kruunun rakennustyöt alkoivat heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Käynnissä on tällä hetkellä rakennuksen perustuksien teko. 1. kerroksen pystyrakenteiden teko aloitetaan viikon 29 alussa. 

Kolmio
Kolmiossa vuorossa ovat T8-, T9- ja T10-pilareiden raudoitus- ja muottityöt sekä T10- ja T9-tukipalkkien teline- ja muottityöt. Sprinkler-altaan katon muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat edelleen tällä viikolla. Porrashuone 3:n porapaalutus alkaa, mistä aiheutuu melua alueelle. Kannen muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat edelleen.

Sorinkatu 
Sorinkadun varteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin elementtiasennukset jatkuvat tiistaihin 16.7. asti lamellin puolella toisessa kerroksessa, eli Sorinkadun pohjoispäässä. Sorinkadun pohjoispään lamelliosassa aloitetaan toisen kerroksen holvin muottityöt keskiviikkona 17.7. 

Täyttö- ja putkityöt jatkuvat Sorinkadun varressa koko Sorinkadun matkalta. Sorinkadun eteläpäässä torniosassa paikallavaluseinän muotin teko ja raudoitus jatkuvat. Torniosassa aloitetaan myös 1. kerroksen holvimuottityöt tällä viikolla.

Sorinkatu on erittäin ruuhkainen ja tukossa elementtiasennuksista johtuen. Muistutuksena myös, että Sorinkadulla on läpiajokielto molempiin suuntiin.

Sorinkadulla suoritetaan lisäksi yöaikaan suojarakenteen purkua Havatorin nosturilla klo 22.15–5.30  välisenä aikana.

Sorinkadun C-lohkolla, Sorinparkin päällä, tehdään lisäksi paikallavaluosion teline- ja muottitöitä.
Wallesmannin ulkopuolisten viemäreiden asennus- ja seinänvierustäytöt jatkuvat myös tällä viikolla.

Sorinsilta
Sorinsillalla on tehty liikenteen uudelleenjärjestelyjä. Kevyt liikenne on poistunut käytöstä tien eteläisellä puolella ja tie on muutettu yksikaistaiseksi lännestä itään päin. Tien pohjoispuolella on levennetty kevyen liikenteen väylä ja autoliikenne kulkee kahdella kaistalla.

Sorinsillan puolella myös rakennuksen perustuksien teko on aloitettu. 1. kerroksen pystyrakenteet pyritään aloittamaan viikon 28 lopulla.

Torninosturit heinäkuun alussa kuvattuina.

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

 Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä. 
Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Kevyen liikenteen opaskartta Sorinsillalla.

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.