SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Elementtien nostotyöt jatkuvat, Kannen työmaalla työskennellään läpi juhannuksen, Sorinkadun nosturiasennus alkaa tiistaina

Kansi ja Areena

Elementtien nostotyöt jatkuvat, Kannen työmaalla työskennellään läpi juhannuksen, Sorinkadun nosturiasennus alkaa tiistaina

20.06.2019 - 11:05

Viikon 26 työt

Ratapihankatu
Ratapihankadulla C-lohkon kansilaatan raudoitus- ja muottityöt jatkuvat edelleen. D-lohkolla tehdään kansilaatan muottitöitä. Porrashuone 1:ssä ja 2:ssa suoritetaan muotti- ja raudoitustöitä. T14:llä ja T15:llä tehdään telinetöitä.

Kanslerinsillalla suoritetaan kannen sinkopuhallus ja liikuntasaumalaitteiden asennus. Kanslerinsillan täyttötyöt ja torninosturi 4:n perustusten rakentaminen jatkuvat, samoin kuin kunnallistekniikan rakentaminen.

Kolmio
T12 E-lohkon muottityöt ja betonointi jatkuvat. T8 E-lohkolla suoritetaan paalujen betonointi. T5 C- ja D-lohkoilla välipalkkien muotti- ja telinetyöt jatkuvat. Myös yölliset elementtien nostotyöt ja muottityöt jatkuvat, mistä aiheutuu lyhyitä liikenteen pysäytyksiä Tampereen Valtatielle.

Sorinkatu 
Sorinkadun varteen rakennettavan As Oy Tampereen Wallesmannin seinänvierustäytöt jatkuvat. Ulkopuolisten viemäreiden asennus jatkuu täyttöjen edetessä Sorinkadun varressa. Myös Wallesmannin lamelliosan holvimuottityöt jatkuvat 1. kerroksessa.

Väestönsuojien 11 ja 12 raudoitustyöt jatkuvat Sorinkadun eteläpäässä -1. kerroksessa. Väestönsuojien 11 ja 12 holvi valetaan perjantaina 28.6. Torninosturi 1:n perustukset ovat nyt valmiit ja nosturiasennus alkaa tiistaina 25.6. jatkuen torstaihin 27.6. asti.

Sorinkatu on tällä hetkellä erittäin ruuhkainen ja tukossa johtuen elementtiasennuksista. Siksi haluammekin muistuttaa, että Sorinkadulla on voimassa läpiajokielto molempiin suuntiin.

Kannen työmaalla tapahtuu läpi juhannuksen
Juhannuksena Tampereen Kannen työmaalla tehdään 26 tunnin työrupeama (pe klo 12 – la klo 14), jossa pääradan (eteläpääty) päälle nostetaan elementtipalkkeja ja kuorilaattoja. Isojen palkkien ja kuorilaattojen nostamiset tehdään yleensä yöaikaan junaliikenteen tauon aikana. Juhannuksen hiljentynyt junaliikenne tarjoaa oivan tilaisuuden tämän työvaiheen toteuttamiseen.

Raudoitustöitä Kannen työmaalla toukokuussa 2019

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. Ratapihankadulla on edelleen voimassa Kanslerinsillan telineiden vuoksi 4,4 metrin korkeusrajoitus Kanslerinrinteen pohjoispuolella välillä Kanslerinrinne-Åkerlundinkatu.

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus on siinä turvallisuussyistä 30 km/h. Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta.

Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty väliaikaiselle reitille turvallisuussyistä. 
Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena. Sorinkadulla nostellaan As Oy Wallesmannin elementtejä, joiden vuoksi läpiajo kadulla on kielletty. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä nostojen ajan.

Video Tampereen Kannen työmaasta
Lopuksi vielä pieni ajanvietevinkki laiturinnokassa juhannusta viettäville: Tampereen Kannen työmaan edistymisestä (lokakuu 2017 – kesäkuu 2019) on nyt koostettu video, joka löytyy tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=zzKpvkA7owI&feature=youtu.be

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi 

Työmaan yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Työmaapäällikkö Mari Sipilä p. 040 757 0054, mari.sipila@kreate.fi 

Yöaikaan lisätietoja Kolmiossa tehtävistä töistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.