SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Elementtien nostot jatkuvat välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne ma-pe öisin klo 21-06, viikkotiedote 46/2018

Kansi ja Areena

Elementtien nostot jatkuvat välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne ma-pe öisin klo 21-06, viikkotiedote 46/2018

09.11.2018 - 14:00

Viikon 46 työt

Ratapihankatu
Tampereen Kannen elementtien nostot jatkuvat jälleen maanantaina ja Ratapihankatu on suljettuna yöaikaan toistaiseksi välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21-06. Liikenne siirretään kiertotielle alla olevan kuvan mukaisesti. Öisin lisätiedot antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä, p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi. Nämä liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Alueella jatkuvat myös porrashuoneiden rakentaminen samoin kuin telinetyöt. Lisäksi tehdään tukipalkkeja.

Kuvassa näkyvät Ratapihankadun sulkemisen kiertotiejärjestelyt
elementtinostojen ajaksi yöaikaan klo 21-06 toistaiseksi.

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään rakennus 1 seinän 6 muotin purkua. Lisäksi alueella rakennetaan edelleen pilareita ja tehdään telinetöitä. Alueelle tulevan sprinkleraltaan eli varavesialtaan pohjalaatan muotti- ja raudoitustyöt jatkuvat. 

Sorinkatu
Sorinkadulla jatkuvat Sorinparkin pysäköintilaitoksen rungon rakennustyöt. Lisäksi alueella rakennetaan edelleen pilareita ja tehdään seinänvierustäyttötöitä.  Tampereen Kansi -hankkeen välittömään läheisyyteen rakennettavan As Oy Wallesmannin paikallavalutyöt jatkuvat. 

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20. Poikkeuksena Ratapihankadulla tehtävät yötyöt ma-pe välisinä öinä klo 21-06. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Tampereen Kannen rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden osalta työmaa on tauolla toistaiseksi.

Tampereen Kannen elementtien nostotyöt jatkuvat viikolla 46 maanantain ja perjantain välisinä öinä.  

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Ratapihankatu on suljettuna yöaikaan toistaiseksi välillä Åkerlundinkatu-Kanslerinrinne maanantain ja perjantain välisinä öinä klo 21-06. Liikenne siirretään kiertotielle.  Nämä liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h.  

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 
Yöaikaan lisätietoja Ratapihankadulla tehtävistä nostotöistä antaa nostotyönjohtaja Antti Leevilä 
p. 050 591 7459, antti.leevila@kreate.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

Lippupiste kumppaniksi Tampereen Kannen areenaan – käyttöön uudenlainen Smart Venue -konsepti
Tampereen Kannen uusi areena ja Lippupiste ovat solmineet merkittävän strategisen lipunmyynti- ja markkinointisopimuksen. Pitkäkestoinen, kymmenen vuoden mittainen, sopimus takaa Lippupisteelle yksinoikeuden kaikkiin uuden areenan tapahtumiin, kuten Tapparan ja Ilveksen otteluihin sekä satoihin urheilu- ja viihdetapahtumiin.

– Lippupisteen kanssa solmittu sopimus on erittäin tärkeä ja merkityksellinen koko hankkeen näkökulmasta. Pitkä sopimus alan johtavan toimijan kanssa varmistaa areenan lipunmyynnin pitkäaikaisen kehittämisen ja tehokkaan markkinoinnin. Lippupisteen big data -osaaminen auttaa meitä merkittävästi areenan tapahtumamyynnissä ja markkinoinnissa sekä kansallisesti että kansainvälisesti, sanoo SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

– Olemme luomassa maahamme uudenlaista tapahtumakulttuuria, jossa kuluttaja ei tule pelkkään konserttiin tai seuraamaan ottelua, vaan viihtymään ja kokemaan kokonaisvaltaisen elämyksen talon monipuolisten palveluiden parissa. Tarjoamme uuden Areenan käyttöön koko maailmankin tasolla ainutlaatuisen järjestelmäekosysteemin ja datamallin, jossa tapahtumissa kävijät ja tapahtumien järjestäjät pääsevät hyötymään mm. ajankohtaisesta tapahtumatiedotuksesta sekä tarkoin kohdennetusta markkinoinnista, kertoo Lippupisteen toimitusjohtaja Ari Palhamo. 

Lippu.fi vastaa uuden areenan haasteeseen Smart Venue -konseptillaan, joka käsittää maamme laajimman tapahtuma-alan big datan, johtavan digimarkkinointitoimiston palvelut sekä areenan yhteyteen sijoitettavan Lippu.fi:n asiakaspalvelukeskuksen, joka palvelee kuluttajia, yrityksiä ja ryhmiä nykyisten kanavien lisäksi myös uusien digitaalisten kanavien kautta.

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.