SRV/ Studio Libeskind
Kansi ja Areena / Ajankohtaista / Areenan porrashuoneiden porapaalutukset jatkuvat Ratapihankadulla, viikkotiedote 35/2018

Kansi ja Areena

Areenan porrashuoneiden porapaalutukset jatkuvat Ratapihankadulla, viikkotiedote 35/2018

24.08.2018 - 12:00

Viikon 35 työt

Ratapihankatu
Porapaalutus jatkuu Ratapihankadulla Areenan porrashuoneiden 1 ja 2 osalta. Lisäksi tehdään maankaivuutöitä. Myösrakennus 2:n seinän nro 3 raudoitus- ja muottityöt jatkuvat.  Rakennus 2 tulee sijaitsemaan Ratapihankadun puolella lähellä Sorinsiltaa. 

Kolmio
Ratapihan eteläpäädyssä eli niin kutsutussa kolmiossa tehdään joka yö porapaalutusta.  Työ on tehtävä yöllä, koska se vaatii jännitekatkon. Kolmion keskialueella suoritetaan pilarien betonointia maanantain ja tiistain (27.-28.8.) välisenä yönä klo 22-05.30. Pilareihin tarvittava betoni tullaan pumppaamaan Sorinkadun puolelta pääradan yli. Lisäksi kolmion kärjessä suoritetaan betonirakenteiden tekoa. 

Sorinkatu
Sorinkadulla tehdään Sorinparkin perustusten anturointitöitä. Kansi ja Areena -hankkeen välittömässä läheisyydessä tehtävän As Oy Wallesmannin porapaalutustyöt ovat valmistuneet ja anturapohjien teko on aloitettu.  

Kaikki työt tehdään pääsääntöisesti normaaliin työaikaan arkisin klo 7-20 lukuun ottamatta kolmion kohdalla tehtäviä yötöitä, jotka tehdään kello 22-06 välisenä aikana. Töistä aiheutuu meluhaittaa. 

Kannen ja Areenan rata-, sähkörata, vahvavirta- ja turvalaitetöiden puolella ei ole suunniteltuja töitä viikolla 35.

Kolmion keskialueella suoritetaan pilarien betonointia maanantain ja tiistain (27.-28.8.) välisenä yönä. 

Yleiset liikennejärjestelyt
Ratapihankadulla etelään suuntaava ajorata on otettu kokonaan työmaan käyttöön ja pohjoinen ajosuunta on siirretty osin nykyiselle pyörätielle. Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun pohjoisosasta. 

Ratapihankatu työmaa-alueen vierellä on käytössä kavennettuna, liikenne kulkee kuitenkin kaksisuuntaisena. Tampereen Valtatien kevyen liikenteen väylä on siirretty takaisin väliaikaiselle reitille. 

Eteläinen pihatie on auki liikenteelle. Työmaaliikenne Ratapihan eteläpäädyn (niin kutsutun kolmion) työmaalle kulkee Eteläisen pihatien kautta, TAKKin eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (Tampereen Valtatie 15), kohdalta. Myös Ratapihankadulla, yliopiston kohdalla on kaksi työmaaliittymää, ja nopeusrajoitus siinä on turvallisuussyistä 30 km/h. 

Sorinkatu 6-8:n kohdalla pysäköintikaistat ja jalkakäytävä ovat poissa käytöstä. Ajoneuvoliikenne on siirretty kadun länsireunalle ja säilyy edelleen kaksisuuntaisena.  

Pääurakoitsijan yhteyshenkilöt
Tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen p. 0400 727 721, jouni.hamalainen@srv.fi   
Projektinjohtaja Jyrki Poikonen p. 0400 401 099, jyrki.poikonen@srv.fi   
Viestinnän asiantuntija Mari Kurkinen p. 040 809 3079, ext-mari.kurkinen@srv.fi

Työmaan yhteyshenkilö
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa p. 0400 627 461, timo.hirvasmaa@kreate.fi 

Hankkeen etenemistä voi seurata livekameran avulla osoitteessa: 

https://www.srv.fi/tyomaa/kansi-ja-areena-tyomaa/

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle uuden kaupunginosan, jonne nousevat elämysareena, hotelli, ravintoloita ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa valmistuvat kokonaisuudessaan 2022 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2024.